Körömápoló olaj

Gyerekként mindig voltak problémáim a körömbenövéssel. Rendszeresen begyulladt a körmöm a lábujjamon. Sajnos az a szokás, hogy orvosi beavatkozással eltávolítják a teljes körmöt, azzal remélve, hogy megszüntetik a problémát. Én sosem engedtem, hogy ezt tegyék, inkább szenvedtem a fájdalommal 🙂 nem hittem abban, hogy később ugyanúgy nem fog benőni a körmöm

Később elkezdtem pedikűröshöz járni, aki mindig szépen kitisztotta a láb körmeimet és ki is derült, hogy nem körömbenövés miatt gyulladt be a lábujjam, hanem a körömágyam erős és keményedik be, benövést és gyulladást okozva. Miután rendszeresen jártam, nem volt több gondom a gyulladással, illetve most már saját magamnak tisztitom ki a körömágybőrömet.

Ma azon gondolkoztam (miközben épp pedikűröztem 🙂 ), hogy tudnám megkönnyíteni ezt a módszert és esetleg megelőzni a gondokat. ÉS a szokásos pedikűr-rituálém után kikevertem a – szerintem – eddigi legjobb köröm és körömágy ápoló masszázsolajat! Fényes, ápolt és erős körmöket eredményez, illetve puhítja a körömágybőrt.

Nem csak a lábkörmeimet kentem be vele, hanem a kezemet is, mivel nagyon gyengék a körmeim… körömrágás…rossz szokás…

Amit belekevertem:

Ricinus olaj

castoressentialoilA ricinus olajat a ricinus örökzöld magjából nyerik ki, mely nagyon sok mindenre használható. Egyik, talán legismertebb tulajdonsága, hogy hashajtó – ezért próbáljuk meg nem lenyelni ha nincs rá szükségünk. Ezen kívül nagyon jó köröm- és hajápolásra: hajnövesztő, ápolja a fejbőrt, erősíti és vastagítja a hajszálakat, fényesíti a hajat és körmöket, javítja a törékeny és repedezett körmöket, körömnövesztő és ápolja a körömágyat. Emellett fényesíti és javítja a bőrt, illetve növeszti a szempillákat és erősíti a szemöldököt is.

 

E vitamin olaj

E vitamin tablettát sokan szednek körömerősítés céljából, viszont olaj formájában közvetlenül alkalmazhatjuk körmeinken. Erősíti, fényesíti, ápolja a körmöket, körömágybőrt és a bőrünket – ezáltal tökéletes kézápoló.

Teafa esszenciális olaj

A teafa olaj előnyeiről már írtam a Kedvenc illóolajaim bejegyzésben. A teafa olaj antibakteriális és fertőtlenítő hatása révén tisztítja a körmöket és használatával megelőzhetjük az esetleges fertőzéseket vagy körömgombát.

Grapefruit olaj

Csak az illata miatt … 🙂

Na kíváncsiak vagytok már, hogyan készül a legjobb köröm és körömágy ápoló masszázsolaj?

Hozzávalók:

  • 1/2 rész ricinus olaj
  • 1/2 rész e vitamin olaj
  • 5 csepp teafa olaj
  • 5 csepp grapefruit olaj
  • tároló tégely

Elkészítés:

Készítsük elő a kiválasztott tároló tégelyt. Öntsuk félig tele ricinus olajjal, majd egészítsük ki a tégely másik felét e-vitamin olajjal (én egy 5 ml-es kis tégelyt használtam, amibe körülbelül 2-2,5 ml olajat tettem mindkét alapból). Majd csepegtessük bele az 5-5 csepp illóolajat és finoman keverjük össze.

 

Használata:

Vegyünk ki egy nagyon kis mennyiséget a masszázsolaj keverékünkből és masszírozzuk bele a körmeinkbe (én egy vattapamacsot használtam hozzá, de természetesen lehet anélkul is), ismételjük meg minden este. Gyorsan beszívódik, így nem kell sokat várnunk, és azonnal látható az eredmény.

 

Tipp: Közvetlenül lefekvés előtt használjuk, így az éjszaka során teljesen be tud szívódni a bőrünkbe és körmeinkbe.