Arcgőzölés

Mikor elmegyek a kozmetikushoz, egy arckezelés mindig úgy kezdődik, hogy a kozmetikus megtisztítja az arcomat, arcradírral majd ápoló krémmel átmasszírozza az arcbőrömet, majd beülök a kamillás gőz fölé. Az arcgőzölés felpuhítja a bőrt, a hő segít kitisztítani a pórusokat, illetve a hő által kiizzadjuk a méreganyagokat. Szintén segít a lerakódott faggyú kitisztításában ami a fekete miteszereket okozza. Emellett az gőzölés tökéletes megfázáskor kitisztítani az arcüregeket.

Néha én is szoktam itthon gőzölni arcradírozás után, sokkal puhábbnak és tisztábbnak érzem utána a bőröm. Illetve úgy gondolom, hogy a gőzölés után felvitt krémeket jobban felveszi a bőröm, ami téli időszakban kifejezetten jól hidratál.

Viszont nem csak kamillát lehet tenni a gőz vizünkbe. A szárított eukaliptusz levél nagyon hatásos a légutak kitisztítására, a levendula nyugtató hatású, a zsálya pedig javítja a vérkeringést, ugyanúgy mint a hő.

Hoztam ma nektek egy nagyon egyszerű tippet:

Hozzávalók:

  • 8 csésze forralt víz
  • 1 evőkanál szárított eukaliptusz
  • 1 evőkanál szárított zsálya
  • 1 kis szárított levendula vagy pár csepp levendula illóolaj
  • 1 nagy törölköző

Elkészítés:

Egy nagy edénybe öntsük a felforralt vízet, majd tegyük bele a szárított növényeket (vagy illóolajat). Takarjuk le a törölközővel pár percig. Majd tűrőképességünknek megfelően, mikor már nem égeti a forrő gőz a bőrünket, emeljük fel a törölközőt és hajoljunk a gőz fölé, fejünket a törölközővel lefedve. Maradjunk a gőz fölött körülbelül 20-30 percig (én a végefelé néha bele szoktam fújni a vízbe, hogy több gőz jöjjön).

 

Gőzölés után kenjük be arcunkat hidratáló krémmel vagy olajjal. Tipp: A jojoba olaj segít a fekete miteszerek kezelésében.