Szúnyogriasztó házilag

Végre itt a nyár, a jó idő, egyre többet vagyunk kint a friss levegőn és a napon. Azonban ezzel egy időben megjelennek a szúnyogok is, főleg a vízpartok mentén.

Szeretek a Balaton partján nyaralni, úszni, sütögetni a szabadban, este a csillagokat nézni…de a szúnyogok legtöbbször “bekergetnek” a házba naplemente után.

Vannak különöző szúnyogriasztó termékek a boltokban, mint például gyertyák, fákják, füstölők, testpermetek vagy krémek. Én akármennyire is fújtam be magam régebben, mindig találtak olyan részt ahol mégis megcsíptek.

De remélhetőleg ennek vége, és ezen a nyáron nem fognak a szúnyogok jól lakni velünk 🙂 Ugyanis azt találták, hogy a B1 vitamin segíthet nekünk.

A B1-vitamin (más néven tiamin) egy alapvető vitamin, amelyre a szervezetnek szüksége van. Megtaláható olyan élelmiszerekben, mint az élesztő, a zabpehely, a barna rizs, a spárga, a káposzta, a máj és a tojás, fontos szerepet játszik a stressz elleni küzdelemben és az immunitás növelésében.

Ami hihetetlen a B1-vitamin és a szúnyogok kapcsolatában, az, hogy képes megváltoztatni a bőrünk illatát a szúnyogok számára. Azok, akiknek elegendő B1-vitamin van a szervezetükben, bőrüket “élesztőnek” szagolják a szúnyogok, és így nem akarnak beleharapni. De aggodalomra semmi ok, mi nem fogjuk érezni a különbséget.

Naponta 1 B1-vitamin tabletta, már 2 hét után eredményesnek bizonyulhat a szúnyogok ellen.

 

Amennyiben ez a módszer mégsem válna be, használhatunk természetes anyagokból, otthon készíthető szúnyogriasztó testpermetet.

 

Hozzávalók:

  • Teafa illóolaj
  • Levendula illóolaj
  • Varázsmogyoró víz
  • Víz

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel 250 ml vizet, majd hagyjuk kihűlni és öntsük át egy üres spray flakonba
  2. Adjunk hozzá 1/2 evőkanál varázsmogyoró vizet
  3. Csepegtessünk bele 15-15 csepp teafa és levendula illóolajat
  4. Rázzuk jól össze

 

Ezzel a recepttel kívánok mindenkinek kellemes hétvégét. Következő alkalommal napozással kapcsolatos receptekkel jelentkezem.